Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά

autonomo

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά

Υπολογισμός αυτονομίας

Η φωτοβολταϊκή τεχνολογία δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές για επάρκεια ενέργειας ακόμα και σε περιπτώσεις που το υπάρχων δίκτυο ρεύματος δεν είναι δυνατόν να φτάσει στον χώρο κατανάλωσης, είτε πρακτικά είτε οικονομικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί φωτοβολταϊκό σύστημα σε περίπτωση που ο καταναλωτής αναζητά ενεργειακή ανεξαρτησία. Τέτοιου είδους Φωτοβολταϊκά συστήματα ονομάζονται αυτόνομα φωτοβολταϊκά.

Στα αυτόνομα Φωτοβολταικά συστήματα είναι απαραίτητη η αποθήκευση της περίσσειας της παραγόμενης ενέργειας, ώστε να είναι διαθέσιμη σε περιπτώσεις που η παραγωγή δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες, συνήθως λόγω καιρικών φαινομένων ή την νύχτα. Η αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται σε ηλεκτρικούς συσσωρευτές (μπαταρίες). Η ζητούμενη ποσότητα αποθήκευσης ενέργειας διαφέρει σε κάθε περίπτωση καθώς εξαρτάται από τις καταναλώσεις, τις τοπικές συνθήκες και τις απαιτούμενες ημέρες αυτονομίας του συστήματος λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας. Γενικά ζητείται η εξασφάλιση αυτοδυναμίας συνήθως για διάστημα 2 ως 5 ημερών περίπου.

Για την σωστή φόρτιση των συσσωρευτών με την κατάλληλη τάση φόρτισης χρησιμοποιείται παράλληλα ή σε σειρά με τα Φ/Β πλαίσια, ένας ρυθμιστής φόρτισης (charge controller). Επίσης δουλειά του είναι να προστατεύει τους συσσωρευτές από υπερφόρτιση και γενικά να κρατάει τα επίπεδα φόρτισης στα επιθυμητά επίπεδα.

autonomo1

Η Smart Power βρίσκεται σε θέση να εκπονήσει μελέτη, με βάση τις ανάγκες του καταναλωτή, για αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να κατεβάσετε το παρακάτω αρχείο και αφού το συμπληρώσετε να μας το αποστείλετε με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε καλύτερα τις ανάγκες σας.