Εξοικονομητής για κινητήρες iMEC

imec

iMEC

Eξοικονομήστε έως και 50% στην κατανάλωση ενέργειας των μοτέρ.

 

Πώς λειτουργεί το iMEC;

Οι ηλεκτροκινητήρες καταναλώνουν περισσότερη από τη μισή ενέργεια του κόσμου! Δυστυχώς, οι κινητήρες δεν έχουν την νοημοσύνη να ανταπεξέλθουν σε τρία βασικά προβλήματα που οδηγούν σε μαζική απώλεια ενέργειας και απόδοσης.

  1. Οι μηχανισμοί με κινητήρες σταθερής ταχύτητας όπως οι κυλιόμενες σκάλες δε μπορούν να προσαρμόζουν έξυπνα την απόδοση της ροπής ώστε να ταιριάζει με τις αλλαγές φορτίου οδηγώντας σε υπερβολική κατανάλωση ενέργειας, μη απαραίτητη εκπομπή άνθρακα και υπερβολική φθορά του εξοπλισμού.
  2. Οι κινητήρες που οδηγούν εγκαταστάσεις όπως αντλίες και ανεμιστήρες δεν μπορούν να προσαρμόσουν έξυπνα την ταχύτητά τους ώστε να ταιριάζει με τις αλλαγές φορτίου και έτσι καταλήγουν σε κατανάλωση ρεύματος περισσότερη απ' ό,τι χρειάζεται.
  3. Κατά την εκκίνηση, ένας κινητήρας αναπτύσσει μεγαλύτερη ροπή από αυτήν που απαιτείται σε πλήρη ταχύτητα. Αυτό το ρεύμα εισόρμησης μπορεί να οδηγήσει σε μηχανικές βλάβες και πρόστιμα από την κατανάλωση σε ώρες αιχμής. Για αποφυγή των προβλημάτων που σχετίζονται με την εκκίνηση, οι κινητήρες συχνά παραμένουν σε λειτουργία ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται κι έτσι γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

 

Το iMEC αντιμετωπίζει εύκολα όλα αυτά τα προβλήματα προσδίδοντας νοημοσύνη στα υφιστάμενα συστήματά σας:

  1. Το iMEC μπορεί να εφαρμοσθεί σε συστήματα σταθερής ταχύτητας στα οποία θα προσαρμόζει δυναμικά την ροπή, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του φορτίου χωρίς να μεταβάλλεται η ταχύτητα. Έτσι γίνεται ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας και αποτελεί ιδανική λύση για συστήματα όπως κυλιόμενες σκάλες και πολλά άλλα τα οποία λειτουργούν χωρίς ή με μικρό φορτίο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Με την εγκατάσταση στους σωστούς μηχανισμούς η απόσβεση γίνεται περίπου σε δύο χρόνια!
  2. Το iMEC προσαρμόζει έξυπνα την ταχύτητα των κινητήρων σας προκειμένου να ταιριάζει με το μεταβλητό τους φορτίο έτσι ώστε οι κινητήρες να καταναλώνουν μόνο το ρεύμα που χρειάζονται. Αποτελεί επίτευγμα στις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου όπως η βαλβίδα ρύθμισης της ταχύτητας. Μια μείωση της ταχύτητας μόλις 20% μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 50%!
  3. Το iMEC παρέχει μια ομαλή επιτάχυνση συνεχώς (ομαλή εκκίνηση) των κινητήρων σας. Έτσι μειώνεται δραματικά η φθορά και τριβή του συστήματός σας και γλιτώνετε τα πρόστιμα από την κατανάλωση ενέργειας σε ώρες αιχμής.

Με την ελεγχόμενη εκκίνηση οι κινητήρες σας τώρα μπορούν να απενεργοποιούνται χωρίς το φόβο επανεκκίνησης και το iMEC μπορεί να προγραμματισθεί έτσι ώστε να εκτελείται αυτή η λειτουργία αυτόματα. Η αυτόματη απενεργοποίηση προσφέρει 100% εξοικονόμηση ενέργειας!


ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ iMEC:

  • Ο έλεγχος ταχύτητας παρέχει εξοικονόμηση μέχρι 50%.
  • Με τον έλεγχο της ροπής κάνετε απόσβεση σε λιγότερο από 2 χρόνια.
  • Η ελεγχόμενη εκκίνηση μειώνει τη φθορά και τα έξοδα κατανάλωσης σε ώρες αιχμής.
  • Η αυτόματη ενεργοποίηση παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας 100%.

 

CASE STUDY

Τρία iMEC εγκαταστάθηκαν στους ανεμιστήρες μιας γραμμής παραγωγής υαλοβάμβακα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εγκατάσταση απέφερε αποπληρωμή της επένδυσης σε 1 χρόνο και 9 μήνες, παρέχοντας 225.000$ κάθε χρόνο μετά την αποπληρωμή.