Εξοικονομητής για ψυγεία & καταψύξεις CUES

2014-Header-CUES

CUES

Eξοικονομήστε έως και 30% στο κόστος της ψύξης


Πως λειτουργεί το CUES;

Τα συστήματα ψύξης λειτουργούν με μια κυκλική σειρά έναρξης και παύσης για διατήρηση της απαιτούμενης θερμοκρασίας. Συνήθως παρακολουθείται η κυκλοφορία της θερμοκρασίας του αέρα, ώστε να αποφασίζεται πότε θα πρέπει να ενεργοποιείται η ψύξη ή όχι και αυτό είναι που αποκαλούμε «κύκλους αέρα».

Ωστόσο, η θερμοκρασία της κυκλοφορίας του αέρα έχει την τάση να αυξάνεται σύντομα, πιο πολύ κι απ' τη θερμοκρασία των τροφίμων κι επομένως η ψύξη λειτουργεί πιο έντονα απ' ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρούνται τα αποθηκευμένα προϊόντα στην σωστή θερμοκρασία. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση ενέργειας και μη απαραίτητη φθορά του εξοπλισμού.

Εδώ το CUES αναλαμβάνει δράση. Αποτελείται από ένα προσομοιωτή τροφίμων μέσα σε ένα διπλό περίβλημα. Αυτό προσαρμόζεται στη θερμοκρασία των τροφίμων 10 χιλιοστά κάτω απ'την επιφάνεια. Λόγω του ειδικού σχεδιασμού του, το CUES εξασφαλίζει ότι η ψύξη διατηρεί τα τρόφιμα στη σωστή θερμοκρασία. Όταν προσαρμόζεται στον αισθητήρα του θερμοστάτη, που ελέγχει τον συμπιεστή, το CUES μειώνει σημαντικά τη συχνότητα των κύκλων ψύξης καθώς τώρα βασίζονται στη θερμοκρασία των τροφίμων και όχι στη διακύμανση της θερμοκρασίας του αέρα.

Οι κύκλοι αέρα τυπικά δημιουργούν τουλάχιστον 12 κύκλους την ώρα και σε ορισμένους ανοικτούς ψυκτικούς πάγκους, 20 κύκλους την ώρα. Με την χρήση των CUES ως μηχανισμούς ελέγχου κύκλων, οι κύκλοι ψύξης μπορούν να μειωθούν κατά 80%. Καθώς ο συμπιεστής του ψυγείου κατά την έναρξη χρησιμοποιεί 3 φορές περισσότερη ενέργεια απ' ότι στον κύκλο λειτουργίας, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης, όσο πιο αποδοτικός είναι ο κύκλος της ψύξης, τόσο πιο αποδοτικό είναι το σύστημα, το οποίο έπειτα οδηγεί σε πιο ψυχρό χώρο αποθήκευσης. Συνεπώς, μπορείτε να χαμηλώσετε το θερμοστάτη και να απολαύσετε περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων.
Είναι απλό – πιο αποτελεσματικοί κύκλοι ψύξης = ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράδειγμα: ένας παραδοσιακός ψυκτικός πάγκος γαλακτοκομικών λειτουργεί 3 λεπτά και σβήνει για 2 λεπτά = 12 κύκλοι την ώρα.

Με το CUES, οι κύκλοι μετατρέπονται σε 8 λεπτά λειτουργίας, 7 λεπτά με διακοπή λειτουργίας = 4 κύκλοι την ώρα.

Αυτό ισούται με 66,7% μείωση στην έναρξη λειτουργίας.

 

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ CUES:

  • Το CUES μπορεί να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 30% με σύντομη απόσβεση.
  • Μειώνει τη φθορά επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού.
  • Η εφαρμογή του έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες διακοπές, αστοχίες του αισθητήρα και μείωση της ηχορύπανσης.
  • Διατηρεί τα προϊόντα σε ασφαλέστερη θερμοκρασία με αποτέλεσμα μικρότερη φθορά προϊόντων.
  • Τοποθετείται ακόμα και σε ψυγεία παλαιάς τεχνολογίας και δεν χρειάζεται περεταίρω συντήρηση.
  • Διαθέτει πέντε χρόνια εγγύηση.

 

CASE STUDY

150 CUES εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο "Park Plaza Riverbank Hotel" στο Λονδίνο. Η εγκατάσταση αυτή αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξεως των 34.000$ ενώ υπάρχουν και επιπρόσθετα οφέλη από τηνμειωμένη ηχορύπανση, συντήρηση και μηχανικές βλάβες. Ως αποτέλεσμα των εξοικονομήσεων που κατάφερε, το CUES εγκαθίσταται τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία "Park Plaza Hotels" στο Ηνωμένο Βασίλειο