Εξοικονομητής για κλιματιστικά ACES

aces

ACES

Eξοικονομήστε έως και 30% στα έξοδα λειτουργίας του κλιματισμού σας

 

Πώς λειτουργεί το ACES;

Τα συστήματα κλιματισμού προσαρμόζονται συνήθως έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ακραίες απαιτήσεις ψύξης κατά τις πιο θερμές ημέρες του χρόνου.
Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτείται η μέγιστη απόδοση και το σύστημα υπερλειτουργεί. Έτσι, η συνεχής λειτουργία του συστήματος μέχρι να το απενεργοποιήσει ο θερμοστάτης, σημαίνει ότι το σύστημα λειτουργεί με υπερβολική απόδοση το μεγαλύτερο διάστημα.
Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνει το ACES. Ένα λογισμικό αλγορίθμων οδηγούμενο από ένα αισθητήρα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανιχνεύει το θερμοδυναμικό κορεσμό και να βελτιστοποιούν ανάλογα τον συμπιεστή. Όταν ανιχνεύεται υπερβολική απόδοση, το ACES απενεργοποιεί τον συμπιεστή και αποτρέπει υπερβολική ψύξη.
Τότε το ACES μπαίνει σε λειτουργία «saver mode», ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί και το σύστημά σας κάνει μέγιστη χρήση της αποθηκευμένης ενέργειας ψύξης στο σύστημα ανταλλαγής θερμότητας. Μόλις εξαντληθεί η αποθηκευμένη ενέργεια, ο συμπιεστής μπορεί να λειτουργήσει ξανά αποτελεσματικά και ενεργοποιείται και πάλι.
Η θερμοκρασία που έχουμε ρυθμίσει για τον χώρο επιτυγχάνεται χωρίς τις ανεπάρκειες του κύκλου ψύξης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να διακυβεύεται η επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας.

 

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ACES:

  • Το σύστημα ACES δίνει νοημοσύνη υψίστου επιπέδου στα συστήματα κλιματισμού και βελτιώνει την αποτελεσματικότητά τους.
  • Επιτυγχάνει κατά μέσον όρο εξοικονόμηση ενέργειας ανάμεσα στο 20% και 30% με σύντομη απόσβεση.
  • Είναι ένα τροποποιήσιμο προϊόν, με δυνατότητα αναβάθμισης των υπαρχουσών μονάδων, που μπορεί να εγκαθίσταται σε περίπου 15 λεπτά.
  • Αποτελεί άριστη εναλλακτική λύση σε ένα δαπανηρό νέο σύστημα.
  • Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Ευρώπη βάσει των προτύπων υψίστης ποιότητας.

 

CASE STUDY

Το ACES εγκαταστάθηκε σε μια μονάδα κλιματιστικού τύπου single-split, σε ένα ξενοδοχείο στη βορειοανατολική Καραϊβική. Με βάση τα δεδομένα τόσο πριν, όσο και μετά την εγκατάσταση του, το ACES απέδωσε εξοικονόμηση ενέργειας (σε kWh) της τάξεως του 39% με προγραμματισμένη εξοικονόμηση κόστους που άγγιζε τα 700$ ανά έτος.